Jadłospis 23.11. - 30.11.2015 r.
|
||||
Dzień tygodnia
i data
|
Śniadanie
|
II śniadanie
|
Obiad
|
Podwieczorek
|
Poniedziałek
23.11.2015
|
kasza manna na mleku, chleb Litvin z pastą jajeczną
, pomidor, bułka siedlecka, masło, miód, herbata owocowa (alergeny 1, 3. 7)
|
1/2 kiwi, śliwka kalifornijska
|
krupnik jęczmienny, ziemniaki, kotlet schabowy,
marchewka mini, kompot wieloowocowy (alergeny 1, 3, 9)
|
kisiel domowy wiśniowy, chrupki kukurydziane
|
Wtorek 24.11.2015
|
kawa Inka z mlekiem, pieczywo mieszane, masło,
szynka, ogórek kiszony, ser żółty, sałata (alergeny 1, 7)
|
melon, żurawina
|
zupa grochowa z mięsem, makaron pełnoziarnisty z
boczkiem i serem białym, marchewka
tarta z jabłkiem, chrzanem i śmietaną,
kompot malinowy (alergeny 1, 3, 7, 9)
|
sałatka owocowa
|
Środa
25.11.2015
|
kakao, chleb, bułka, masło, polędwica, twarożek,
rzodkiewka, szczypiorek, pomidor, herbata (alergeny 1, 7)
|
banany, słupki marchewki
|
żurek z jajkiem i chlebem, ziemniaki, kapusta
kiszona z kiełbasą i boczkiem, kompot wieloowocowy (1, 3, 7, 9)
|
rogal i mleko (1, 3, 7)
|
Czwartek 26.11.2015
|
kawa Anatol z mlekiem, chleb z masłem, kiełbasa na
gorąco, musztarda, ketchup, bułka, dżem
herbata miętowa z miodem (alergeny 1, 7)
|
jabłko, rodzynki
|
zupa szpinakowa, leniwe z masłem, surówka z
pekińskiej kapusty, napój malinowy(alergeny 1, 3, 7, 9)
|
pomarańcza, wafel ryżowy
|
Piątek 27.11.2015
|
płatki czekoladowe z mlekiem, chleb orkiszowy z
pastą mięsną, bułka, jajko, pomidor, ogórek świeży, herbata (alergeny 1,3, 7)
|
gruszka, morela
|
zupa selerowa z makaronem, ziemniaki, ryba po
grecku, kompot z jabłek i mięty (alergeny 1, 7, 9, 4, 9)
|
twrożek z truskawkami, biszkopty (alergeny 1, 7)
|
Poniedziałek
30.11.2015
|
kawa z mlekiem, chleb z masłem, jajecznica, pomidor
(alergeny 1, 3, 7)
|
słupki marchewki, jabłko
|
zupa z zielonego groszku, ryż, cielęcina w sosie,
surówka z czerwonej kapusty, kompot (alergeny 1, 7, 9)
|
placek drożdżowy z dżemem, mleko (1, 3, 7)
|
Przedszkole zakupiło piec konwekcyjno-parowy w celu zapewnienia zdrowego żywienia, dania mięsne są przygotowywane bez dodatku tłuszczów
Uwaga: dodatkowo w miarę potrzeb dzieci otrzymują do picia wodę mineralną.
Z przyczyn niezależnych od przedszkola menu może ulec zmianie
Zgodnie
z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego Nr 1169/11 z dnia 25.10.2011 r.
informuję o substancjach lub produktach wykorzystywanych do przygotowania
posiłku, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji.
Są
to: zboża lub produkty pochodne zawierające gluten, jaja, selery i produkty
pochodne, mleko lub produkty pochodne.
14
ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W ŻYWNOŚCI
1.
|
GLUTEN- zboża (pszenica, żyto, orkisz, jęczmień, owies)
|
2.
|
SKORUPIAKI
|
3.
|
JAJA
|
4.
|
RYBY
|
5.
|
ORZESZKI ZIEMNE
|
6.
|
SOJA
|
7.
|
LAKTOZA - mleko
|
8.
|
ORZECHY
|
9.
|
SELER
|
10.
|
GORCZYCA
|
11.
|
NASIONA SEZAMU
|
12.
|
DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANU W STĘŻENIU 10 mg/kg
|
13.
|
ŁUBIN
|
14.
|
MIĘCZAKI
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz